martes, 17 de mayo de 2011

Gintònic català!!

Situem-nos en els finals de la Guerra de Successió: Catalunya manté la lluita contra les tropes franco-castellanes de la nova dinastia borbònica. Marianna de Copons és una aristòcrata que sembla indiferent als fets, i tot apunta a que com a noble i com a dona es manté en una segon pla social. Era cunyada d’Antoni de Mata, Comte de Torre de Mata i propietari de la Casa de Terçó o Quatre Torres d’Allea (Maresme).
Un militar francès, Le Querchois, li fa la cort. Un dia, però, a través d’ell, Marianna s’asabenta que les tropes franceses preparan una emboscada a un contingent militars de tropes catalanes que es troben per la comarca del Maresme. Llavors, Marinna de Copons passarà l’avís a Salvador Lleonart, un dels responsables del que avui dia anomenaríem Serveis Secrets dels Austriacistes de Catalunya.
Gràcies a l’avís de Marianna, el contingent català va salvar-se de l’emboscada i aquells valents catalans van continuar amb vida.

Així, doncs, Marianna de Copons va ser una espia que va protegir l'exèrcit català durant la Guerra de la Successió; des d'ara és també una ginebra!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario